Sinterklaas en zwarte pieten zijn onderweg met de stoomboot naar Ninove

  16 november 2018

  NINOVE – Sinterklaas zal morgen 17 november opnieuw met zijn stoomboot aanmeren  in de wortelstad.

  Intussen is het al de 12de keer dat de Sint en zijn zwarte pieten via de Dender onze stad binnenvaren. Naast de stoomboot met Sinterklaas zullen een muziekboot en een wegwijsboot de goedheilig man vergezellen. Onder begeleiding van deze laatste boot is hij zeker dat zijn pieten vanuit Spanje niet langs een verkeerde zee varen en zo Ninove zouden missen.

  En aangezien de Sint zijn paard ‘slecht weer vandaag’  graag worteltjes eet, wil hij zeker alle brave kindjes in onze wortelstad bezoeken.

  Al wie de Sint wil begroeten moet zich op zaterdag 17 november naar de Denderkaai begeven. Vanaf 13 uur zorgen een ballonnenplooier en Pietje Paniek voor animatie in afwachting van de komst van de Sint, samen met maar liefst 30 zwarte pieten.

  Rond 14 uur vaart de vloot Ninove binnen. De burgemeester en een massa kindjes met hun ouders zullen de Sint en zijn pieten opwachten.

  Er zal ook een kleine Sintkermis opgesteld staan.

  Na de show op het podium kunnen alle kindjes in het zaaltje van Den Belleman een zakje snoep afhalen bij de Sint en hun lijstje overhandigen.

  De Sint Nicolaasvrienden staan in voor de organisatie.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons