Steunetentje voor vzw De Kalmoes

  24 september 2018

  DENDERWINDEKE – De Kalmoes vzw organiseert zaterdag 29 september 2018 een lasagne- en croque monsieur-festijn. De opbrengst gaat integraal naar de werking van de vzw en in het bijzonder naar de projecten met dieren in de hulpverlening en de zorg voor paarden in de opvang.

  De Kalmoes bestaat inmiddels 10 jaar. Isabelle Meert: “Wij zetten meer en meer paarden in bij de residentiële hulpverlening aan personen met een beperking, jongeren en kinderen met beperkingen of bejaardenzorg. Maar de jarenlange training en het dagelijks onderhoud kosten handenvol geld.”

  “Met onze zorgmanege vangen wij heel wat verwaarloosde of achtergelaten paarden en pony’s op voor de Ark van Pollare. Deze paarden terug in vorm brengen en hen terug vertrouwen geven in de mens is vaak een proces van lange adem. Maar steeds opnieuw staan wij versteld hoe veerkrachtig paarden kunnen zijn. De meeste paarden en pony’s kunnen wij na een lange revalidatie ter adoptie vrijgeven.”

  De hoofdactiviteit blijft echter het aanbieden van lessen voor mensen met en zonder beperking. “Lukt het even niet met het paardrijden en begrijp je het niet zo goed? Of heb je veel angst? Heb je een beperking, maar wil je graag paardrijden of mennen? En wil je je paard verzorgen en leren kennen? Dan zijn wij er voor jou!”

  De Kalmoes vzw is een zorgmanege, die therapeutisch en aangepast paardrijden aanbiedt. “Onze manege is er voor iedereen, die op zoek is naar iets anders. Echte begeleiding op jouw maat en op jouw vraag. De Kalmoes VZW staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs, met diep respect voor mens en dier. Onze unieke erkenning als ethisch verantwoorde sportclub en zorgboerderij onderstreept dit nogmaals. Onze zorg voor elke ruiter, de aandacht voor de hele persoon en zijn mogelijkheden, het respect voor ieders leertraject en de liefdevolle omkadering van onze paarden zijn enkele van onze speerpunten.”

  Als je dit project wilt steunen, kan je aanschuiven voor het lasagne- en croque-festijn.

  Praktisch

  • Datum: zaterdag 29 september, van 11.30 uur tot 14 uur en van 17 uur tot 21 uur.
  • Plaats: Trefpunt, Bokkendries 9 in Denderwindeke.
  • Graag op voorhand inschrijven: acties@dekalmoes.be – 0477-791 404.
  Info: http://www.dekalmoes.be/ – 0477-791 404.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons