Toer der Torens trekt naar Voorde

  16 januari 2019

  VOORDE – Ontdek meer over de geschiedenis van Voorde tijdens de ‘Toer der Torens’, een reizend en dynamisch erfgoedproject.

  ‘Toer der Torens’ houdt telkens halt in een kerk van de parochie Ninove. De keuze gaat voor kerken van kleinere of wat perifere deelgemeenten of voor kerken, waarvan de geschiedenis en het erfgoed minder bekend of nog te weinig verteld zijn.

  Je kan in Voorde kennis maken met een reeks boeiende erfgoedobjecten, die in de loop der jaren stadsbezit zijn geworden. Die basiscollectie is aangevuld met een selectie religieus erfgoed uit de Sint-Pieters-Bandenkerk. ‘Toer der Torens’ speurt ook naar interessante voorwerpen over de lokale geschiedenis en folklore.

  Praktisch

  • Datum en tijd: zaterdag 19 en zondag 20 januari, van 14 uur tot 17 uur.
  • Plaats: Sint-Pieters-Bandenkerk, Voorde.
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons