Verlichte tractorstoet brengt woensdag kerstsfeer in stadscentrum

  26 december 2022

  NINOVE – Voor de eerste maal zal een verlichte tractorstoet in het centrum te bewonderen zijn, woensdag 28 december.

  Dit wordt alvast iets om tijdens de eindejaarperiode naar uit te kijken. Dit evenement zal voor een fijne gezellige sfeer zorgen tijdens de donkere winterperiode.

  Landbouwcomice

  Hendrik Van Den Haute van de Landbouwcomice Ninove legt uit: “We verwachten maximum een 50-tal tractoren, maar dat aantal kan nog variëren afhankelijk van de inschrijvingen. We zullen voor een groot deel landbouwers uit Ninove verwelkomen; ook deelnemers uit naburige gemeenten zullen aanwezig zijn.”

  Het is de eerste maal, dat de Landbouwcomice Ninove dit organiseert. Ze zetten zich ook elk jaar in voor de paarden- en veekeuring tijdens de jaarmarkt.

  Verlichte tractorstoet

  De tractorstoet vertrekt om 18.00 uur vanaf de Ring-Oost en zal rond 20.00 uur eindigen op de Graanmarkt. De stoet zal tijdens deze rit een groot deel van het centrum en de handelsstraten doorkruisen.

  Onder voorbehoud van kleine wijzigingen zal het traject lopen via de volgende straten: Fernand Tavernestraat, Weggevoerdenstraat, Stationsstraat, Astridlaan, Nieuwe Weg, Nederwijk, Mallaardstraat, Clement Behnplein, Dreefstraat, Stationsstraat, Biezenstraat, Lavendelstraat Geraardsbergsestraat, Vuurkruisersstraat, Centrumlaan, Oudstrijdersplein, Beverstraat, Lavendelstraat, Kaardeloodstraat, Centrumlaan, Marktstraat en Graanmarkt.

  Op de Graanmarkt zullen alle tractoren omstreeks 20 uur aankomen, wat de gelegenheid biedt om deze te bezichtigen.

  De dienst lokale economie voorziet 3 prijzen voor de mooist versierde voertuigen. De Landbouwcomice zal hierbij optreden als jury.

  ADU

   

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons