Ninoofse lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op in voetbaltoernooi

  22 september 2018

  NINOVE   – Op zondag 30 september spelen Ninoofse politici een voetbalwestrijd ten voordele van Togo.

  De Togo2050 -Cup is een voetbaltoernooi waaraan 5 politieke partijen uit Ninove zullen deelnemen: Uw Alternatief, Open-VLD, Samen, Forza Ninove en NV-A, samen met een ploeg van Togo2050 .

  Eric De Bisschop is voorzitter van Togo2050. Hij organiseert reeds sinds 2005 allerlei evenementen om geld in te zamelen voor de realisatie van verschillende projecten in Togo, meer bepaald in Tsevié, op 35 km van de hoofdstad Lomé.

  Het volgende doel is een weeshuis bouwen voor 250 kinderen. De organsatie wil ook voorzien in voedsel, een landbouwexplotatie met eigen vee en beplanting uitbouwen, een school voor kinderen van alle leeftijden oprichten en een medisch centrum voor de beste zorgen. Verder willen ze drinkbaar water voorzien en een sportterrein voor fysieke en mentale ontplooiing aanleggen.

  Op zondag 30 september zullen alle lijsttrekkers het met hun ploeg tegen elkaar opnemen in wedstrijden van telkens 2 x 10 min. Elk ploeg moeten er 6 spelers opstellen, die effectief op een lijst staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij Samen zal aantreden met een volledige vrouwenploeg.

  De duels tussen deze partijen zullen op een sportieve manier verlopen, verbonden aan een familyday met springkastelen, volksspelen en de penaltycup voor de jongeren. Er is eveneens een cava- en champagnebar voorzien.

  Loes Van Den Heuvel, Dean, de MoonLovers (muzikale ambiance tijdens de wedstrijden) en Fret & Tet zullen dit gebeuren in een feestelijk jasje steken. Oud voetbalster Leo Van Der Elst zal optreden als commentator (misschien is Wesley Sonck ook van de partij).

  Wedstrijdschema

  De loting voor het wedstrijdschema gebeurde zaterdagnamiddag 22 september,  in aanwezigheid van Tania De Jonge (Open VLd), Dirk Souffriau (Uw Alternatief) en Katie Coppens (Samen).

  • Match 1: Togo2050 – Uw Alternatief (12.30 uur)
  • Match 2: Forza Ninove – NVA Ninove (13.30 uur)
  • Match 3: Togo2050 – SAMEN (14 uur)
  • Match 4: Forza Ninove – Open VLD Ninove (14.30 uur)
  • Match 5: Uw Alternatief – SAMEN (15 uur)
  • Match 6: NVA Ninove – Open VLD Ninove (15.30 uur)

  De eerste 6 wedstrijden duren 20 minuten (2 x10 minuten,) met uitzondering van de eerste wedstrijd tussen Togo2050 en Uw Alternatief.

  Na de eerste 6 wedstrijden is er een halfuur pauze. De plaatsbepalende wedstrijden starten om 16.30 uur. Deze wedstrijden zullen een halfuur duren.

  • Match 7: 3de plaats poule 1 – 3de plaats poule 2 (16.30 uur)
   Match 8: 2de plaats poule 1 – 2de plaats poule 2 (17 uur)
   Match 9: 1ste plaats poule 1 – 1ste plaats poule 2 (17.30 uur)

  De toegang bedraagt € 4. Alles heeft plaats op de terreinen van voetbalclub Voorde, Karmelietenstraat in Voorde.

  GNE    Foto’s Giovanni Neckebroeck  

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons