Wafelentocht sluit het wandelseizoen af

  08 december 2018

  GERAARDSBERGEN – Wandelclub Padstappers sluiten het wandelseizoen af in de beste Nero-traditie: met een wafelentocht en wafelenbak. De tocht heeft plaats op woensdag 12 december met start en aankomst in jeugdcentrum De Spiraal.

  Het parcours is opgebouwd uit drie lussen (5,6 km – 6,8 km – 8,6 km); de deelnemers kunnen deze zelf combineren tot een gewenste afstand van 5,6 km tot 21 km.

  De vlakke lus 1 (5,6 km) richt zich naar Nederboelare. Deze biedt een leuke eerste impressie van de benedenstad en een rustige verkenning van de akkers in winterslaap van de deelgemeente Nederboelare.

  De pittige lus 2 (6,8 km) trekt door de bovenstad: de fraaie markt van Geraardsbergen (Manneken Pis, de Marbol, de Sint-Bartholomeuskerk), hogerop door het park (Heilig Hart), de Hoge Buizemont, de zuidflank van de Oudenberg. Daarna zak je af naar het Hof ter Buikmeers, een voormalige abdijhoeve uit de 17de eeuw. Via de Edingseweg en de Halleweg, kom je aan de Kapelmuur en de top van de Muur (kapel van O. L. V. van den Oudenberg). Daarna gaat  het via de beruchte Muur door het park van de Adriaansabdij in dalende lijn naar de startplaats aan de Dender.

  Lus 3 (8,6 km) zoekt het vooral bezuiden de stad: langs de Dender en de Molenstraat naar de Pelgrimsweg, richting Oudenberg, de Kleine Buizemont (H= 70m), het Arduinbos en de Grote Buizemont. Je raakt even de taalgrens aan en daalt daarna af door het Boelarebos (Overberg) naar de Dender in Overboelare. Je volgt de rustig meanderende waterloop tot het centrum, langs de kaaien terug naar de startzaal.

  Gratis wafel

  De geur van de versgebakken wafels zal daar onmiskenbaar waar te nemen zijn. 10 wafelijzers zullen iedereen, zonder lange wachttijden, aan een heerlijke verse wafel helpen. Koffie, thee, chocomelk of iets sterker of frisser past daar perfect bij. Wie nog een hongertje heeft, kan terecht aan de stand van de warme drank, de vertrouwde smossen, belegde broodjes en croques.

  Net als op de andere tochten kun je pakketten mattentaarten kopen tegen voordeeltarief (5 + 1 gratis = 7,50 €). Bestellen aan de stand van de bonnetjes, voor je gaat wandelen is aan te raden. Het pakket kan je na je wandeling ophalen aan de stand van de warme dranken.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: woensdag 12 december 2018; vrije start vanaf 8 tot 15 uur, aankomst tot 18 uur.
  • Plaats: Jeugdcentrum “De Spiraal”, Zakkaai 29 Geraardsbergen.
  • Afstanden: 5 – 7 – 8 – 12 – 16 – 21 km.

  Info: Padstappers.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons