Attentia plantte eigen bedrijfsbos aan

  13 maart 2022

  SINT-ANTELINKS/ASPELARE – De medewerkers van het dienstenbedrijf Attentia plantten zondag 13 maart hun eigen bedrijfsbos van 1,2 hectare aan. Ruim 30 vrijwilligers van Natuurpunt leidden de hele actie mee in goede banen.

  Voorafgaand aan deze plantdag, hadden meer dan 500 Attentia-medewerkers tijdens het voorgaande jaar wandelend, fietsend of lopend 100.000 km bij elkaar gesport in de ‘Fit for Trees Challenge’.

  “Sporten is gezond”, aldus Carine Huysveld (CEO Attentia). “Het is ook een manier om mensen met elkaar te verbinden, zeker als er een maatschappelijk doel is aan verbonden. Dit project heeft onze groepsdynamiek echt gestimuleerd. Een dynamiek die we zeker meenemen naar het werk.”

  Bos

  Als beloning voor hun gezonde manier van leven en werken, kregen de Attentia-medewerkers zondag 13 maart het meest gezonde verlengstuk van hun kantoor: een eigen bedrijfsbos van 1,2 ha, dat uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk is.

  Op dat perceel plantten zij telkens 25 planten van eenzelfde soort bij elkaar, met daartussen wat ruimte. Die zones groeien na enkele jaren spontaan dicht. Dat levert een veel natuurlijker bos op dan de typisch traditionele bossen.

  Verdubbeling

  Het Attentia-bos is een stap in wat op termijn een verdubbeling van de huidige bosoppervlakte van dit gehele terrein moet worden. Op een ruim stuk grasland – eigendom van Natuurpunt – worden ruim 1.200 bomen en heesters geplant en omgezet in een inheems loofbos.

  Dit initiatief kwam tot stand via een samenwerking met Forest Fwd, dat bedrijven ondersteunt bij het realiseren van bedrijfsbossen in Vlaanderen. Forest Fwd heeft op zijn beurt een nauwe samenwerking met Natuurpunt.

  Met haar lokale vrijwilligers leverde de natuurvereniging de afgelopen jaren zware inspanningen om het terrein van ruim 33 ha de komende jaren te bebossen.

  Info: AttentiaNatuurpunt Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons