Bloemenweide op dieren- en natuurbegraafplaats

  03 september 2020

  NINOVE – Nee, de dierenbegraafplaats is geen verwaarloosd terrein vol onkruid. Door gericht onderhoud zal ze stilaan evolueren tot een mooie bloemenweide.

  De dieren- en natuurbegraafplaats is eind september 2018 officieel in gebruik genomen. Inwoners van Ninove kunnen er hun huisdier laten begraven. Ze bevindt zich naast de gewone begraafplaats aan de Groeneweg.

  Recent hoorden we links en rechts klachten van mensen, die zich ergerden aan de verwaarloosde staat van die dierenbegraafplaats. Het onkruid was welig opgeschoten en het zag er voor de betrokkenen heel onverzorgd uit.

  Onderhoud

  Maar ook hier is niets wat het lijkt.

  “De dierenbegraafplaats is wel in orde”, aldus schepen van dierenwelzijn Katie Coppens (Samen). “Het onderhoud gebeurt alleszins op regelmatige basis. Wij hebben een onderhoudscontract (nvdr. met de sociale werkplaats van Natuurpunt, die ook instond voor de aanleg). In juni en begin augustus is het groen, de plaats tussen de paden waar de dieren begraven worden, nog gemaaid. De technische dienst van de stad onderhoudt de grindpaden. Dat gebeurde ook in de periode juli-augustus.”

  Bloemenweide

  Ze maakt nog een kanttekening bij deze dierenbegraafplaats, die ook een natuurbegraafplaats is.

  “Er is een bloemenweide voorzien op dit terrein. De planten stonden eind augustus een goede 30 cm hoog, maar dat is ook de bedoeling. Dit moet enkele jaren groeien. De onderhoudsploegen halen er het onkruid van tussen. In de toekomst zal dit minder onderhoud vergen. Dit heeft natuurlijk een iets wilder uitzicht dan gras, dat tot enkele centimeters is gemaaid. Maar dit is net de betekenis van een bloemenweide.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons