Klimaatgezond tuinadvies op maat

  26 maart 2021

  OOST-VLAANDEREN – Richt je tuin, terras, speelplaats, gevel of balkon in als een stukje natuur. De provincie geeft daarbij advies aan burgers, scholen en lokale besturen.

  Er is meer ruimte nodig voor groen en water om hitte, droogte en wateroverlast te bestrijden.

  Als burger, school of gemeente kun je daarbij helpen. Vergroen en onthard je omgeving door een extra stukje in te richten als natuur. Zo creëer je een aangename leefplek voor jezelf en talrijke beestjes en draag je bij aan een beter klimaat.

  Advies

  In 16 Oost-Vlaamse steden en gemeenten (niet in Ninove) kan je hulp krijgen van een tuincoach. Die geeft advies en tips op maat van jouw voortuin om die op een natuurlijke en duurzame manier in te richten. Zo ontdek je hoe je meer leven in je voortuin brengt met plaats voor inheems groen, water en nuttige insecten zoals bijen en vlinders

  De provincie Oost-Vlaanderen stelde een professionele tuincoach aan, die gepersonaliseerd tuinadvies geeft in 16 gemeenten in 2021.

  Een gelijkaardige begeleiding is er ook voor scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders via een integraal, tweejarig traject om speelplaatsen te vergroenen en te ontharden.

  Info: klimaatgezonde tuinklimaatgezondetuin@oost-vlaanderen.be.

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons