Plukcursus voor hoogstamfruit

  17 juli 2020

  HERNE – Doe mee met een plukcursus hoogstamfruit, zondag 30 augustus in het Dominicanessenklooster. Met expert Bruno Vandewinckel kan je veiliger en correcter aan de slag.

  Hoogstamboomgaarden zijn typisch in het Pajottenland en de Zennevallei. Het zijn vijfsterrenhotels voor steenuilen, eikelmuizen en andere koesterburen. Ze zijn groene stapstenen en rustplekken voor mens en dier.

  De website www.goedgeplukt.be zorgt ervoor dat eigenaars en plukkers extra gemotiveerd blijven om boomgaarden als waardevolle landschapselementen in stand te houden.

  Beschik jij over een boomgaard of wil je graag fruit plukken? Registreer je dan op die website en je kan gratis hoogstamfruit (laten) plukken. Je maakt zelf afspraken met de eigenaar/plukker over de verdeling van de oogst (meestal 50/50). Op die manier gaat minder fruit verloren en heeft iedereen genot van de boomgaarden.

  Ook Herne is rijk aan hoogstamboomgaarden. De gemeente geeft dit jaar 10 plukmanden aan de eerste 10 Hernenaren, die zich inschrijven. Wie deelneemt aan de plukcursus en nadien als plukker in de regio Pajottenland & Zennevallei aan de slag wil gaan, kan een mooie plukmand reserveren en aankopen aan het voordelige tarief van €10.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: zondag 30 augustus, van 10 uur tot 12 uur.
  • Plaats: kloostertuin Dominicanessenklooster, H. Geeststraat 22, 24 Herne.
  • Deelname cursus: € 10 – Deelname pas geldig na overschrijving via leen@pajot-zenne.be.
  • De plaatsen zijn beperkt.

  Info: Goed gepluktBehaag je tuinvzw De MarkPlukteam –  leen@pajot-zenne.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons