• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Aangeschoten Canadese gans voor dood achtergelaten

  31 oktober 2019

  GERAARDSBERGEN – Animal Rights kreeg een aantal dagen geleden een oproep voor een Canadese gans, die al de hele dag in een tuin zat. Het dier bloedde hevig en kon niet meer lopen of vliegen. Eerder die dag vond aan de overkant van de straat een jachtpartij plaats. De gans is volgens de dierenrechtenorganisatie wellicht aangeschoten en voor dood achtergelaten.

  Een dierenarts stelde verschillende verwondingen vast, veroorzaakt door kogelhagel; haar twee poten waren volledig doormidden gebroken door de val. Het dier is geëuthanaseerd.

  Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights: “Deze beelden zijn echt schokkend. Dit is een individu dat niet wil sterven, maar nu verschrikkelijke pijn lijdt. En dat omdat jagers en natuurbeheerders de rechten van het dier volledig terzijde schuiven. Dieren worden uit de lucht geschoten en zijn vaak niet onmiddellijk dood. Als ze kunnen ontkomen, creperen ze vervolgens ergens uit het zicht van de jagers.”

  Afschot en vergassing

  Dit is volgens Vanroy geen eenmalig gebeuren. “Getuigen melden dat in Geraardsbergen regelmatig ganzen worden afgeschoten of vergast. Rato VZW zou in de zomer van 2018 nog enkele honderden ganzen vergast hebben. Over heel Vlaanderen worden jaarlijks ongeveer 9.000 ganzen afgeschoten. Daarnaast worden in de zomerperiode, wanneer de vogels in de rui zijn en niet kunnen wegvliegen, nog ongeveer 2.000 ganzen vergast.”

  Animal Rights wil dat de ganzenjacht in Geraardsbergen wordt stopgezet. “Wij pleiten voor een andere visie op natuurbeheer, waarbij dieren niet moeten lijden. De jacht veroorzaakt immens dierenleed en is niet te verantwoorden. Wij nodigen de stad Geraardsbergen uit om samen met ons na te denken over diervriendelijke alternatieven, die rekening houden met de rechten van het dier.”

  Info: Animal Rights.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons