• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Annelies werd mooiste roodbonte koe van Vlaanderen

  29 januari 2019

  IDEGEM – Koe Annelies van boerin Mieke Vander Schueren (27) sleepte de titel van mooiste roodbonte koe van Vlaanderen in de wacht.

  Boerderij ‘Den Ighemkouter’ in Idegem is een gemengd landbouwbedrijf. Ze hebben 200 koeien en doen aan akkerbouw. Daarnaast kun je er terecht voor kinderfeestjes of een teambuilding en is er een vakantiewoning ‘De Valeriushoeve’. Mieke heeft daarnaast overigens nog een voltijdse baan. Ze keurt koeien en geef advies aan fokkers.

  Bovenop dat werk heeft Mieke nog tijd voor een hobby: ze doet mee aan schoonheidswedstrijden voor koeien. Ze trok onlangs met de roodbonte koe Annelies naar de landbouwbeurs Agriflanders. Daar sleepte het dier de titel van mooiste roodbonte koe van Vlaanderen in de wacht.

  Mieke had dit niet verwacht, want de koe had nog maar drie weken geleden gekalfd. Tijdens de wedstrijd lette de jury op de mooie verhoudingen van het dier en die bleken uitstekend te zijn. Haar moeder, die ook Annelies heet, won in de categorie oudere dieren. Samen met de grootmoeder, die ook al een kampioene was, vormt Annelies junior dus een ferm driegeslacht. Moeder en dochter Annelies zitten ook al in de voorselectie voor het Europees kampioenschap.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons