• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Een pleidooi voor wandelknooppunten in Ninove en deelgemeenten

  17 maart 2021

  NINOVE – Anja Beeckman (Samen) brak tijdens de gemeenteraad van 01 maart nog maar eens een lans voor de uitbouw van de wandelknooppunten in Ninove en deelgemeenten.

  Zij sneed dat onderwerp al aan tijdens de gemeenteraad van januari. Blijkbaar kreeg zij hierop heel wat reacties van Ninovieters. “Zij waren blij met mijn tussenkomst. De uitrol van de wandelknooppunten in Ninove en deelgemeenten zou volgens hen een geweldig initiatief zijn.”

  Knooppunten

  Wandelen is inmiddels zowat de nationale sport aan het worden, bij gebrek aan de aanblik van verre zonovergoten stranden, weldadige vergezichten en historische gebouwen elders. “Maar ook afgezien van deze corona-crisis zijn die wandelknooppunten een geweldig systeem. Je kunt verschillende wandelingen aan elkaar koppelen, jouw wandeling uitstippelen en de lengte ervan kiezen.”

  Er zijn natuurlijk veel digitale mogelijkheden om wandelingen op te zoeken, zoals de schepenen Joost Arents (Onafh.) en Alain Triest (Open VLD) haar in januari hadden geantwoord. “Maar dan moet je altijd je gsm in de hand hebben. Via het knooppuntennetwerk kan je gewoon de nummers volgen van je geplande route.”

  In een groot deel van Vlaanderen is dit knooppuntennetwerk al uitgewerkt. Ninove is op dat vlak een blinde vlek. De schaarse knooppunten hier zijn uitlopers of aansluitingen van bestaande wandelknooppunten in het aangrenzende Pajottenland bijvoorbeeld. Daar bestaat een schat aan zeer gevarieerde wandelingen.

  Provincie

  In Ninove en deelgemeenten is het nochtans ook heel mooi wandelen. “Als de stad deel zou uitmaken van dit wandelknooppuntennetwerk, zal dit ook extra wandeltoerisme meebrengen. De knooppunten zijn een bevoegdheid van de provincie, met Toerisme Oost-Vlaanderen voor de praktische uitwerking. Die wil dat voor Ninove ook wel doen. Een brief vanuit het stadsbestuur, met de vraag om dringend werk te maken van deze wandelknooppunten, kan en zal deze uitwerking bespoedigen.”

  Brief

  Schepen van toerisme Alain Triest was haar vraag genegen. “We hebben die kwestie al meermaals aan de provincie voorgelegd. We zullen nu vanuit de stad een brief sturen met die formele vraag.”

  Anja Beeckman kon met die belofte leven. De schepen bevestigde ons, dat hij de brief met aanvraag heeft ondertekend voor verzending.

  Info: WandelknooppuntenWandelknooppunten app.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons