• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Geboortebos is met hulp van ouders 500 boompjes rijker

  18 november 2018

  NINOVE – Ouders maken geboortebos opnieuw een stukje groter.

  Sinds 2011 planten ouders, die een kindje kregen in het voorgaande jaar, bomen in het geboortebos. Dat maakt deel uit van het toekomstige stadsrandbos/speelbos, dat de stad in samenwerking met Natuurpunt vzw aanlegt in de Venebroeken, een natuurgebied ter hoogte van het kruispunt Den Dollar (Elisabethlaan).

  Op zondag 18 november werd het bos verder aangeplant met bomen voor de nieuwe Ninovietertjes van 2017.

  Ouders, die een kindje kregen in 2017 kregen eind oktober een uitnodiging in de bus. Ook ouders van sterrenkindjes waren welkom om een boompje te planten.

  In totaal zijn dit jaar 500 boompjes aangepland. Er waren 100 ouders van een kindje geboren in 2017 ingeschreven; voor elk kindje mochten de ouders 3 boompjes naar keuze aanplanten. De andere boompjes zal Natuurpunt zelf in de grond steken.

  Er is nog plaats tot 2020 om het geboortebos uit te breiden, nadien zullen ze een ander gedeelte moeten beplanten.

  Elk ingeschreven kind kreeg een boomdiploom en een klein geschenkje.

  De kersverse ouders vinden dit een fijn initiatief en hopen de komende jaren regelmatig een bezoekje te brengen aan‘hun’  boompjes.

  GNE   Foto’s Giovanni Neckebroeck 

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons