• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Natuurpunt Ninove tovert ongebruikte stukjes grond om in bloemenakkers

  09 juli 2019

  NEDERHASSELT – Aan de Lourdeskapel verzorgt Natuurpunt Ninove een bloemenakker van ongeveer 11 are. De natuurvereniging beheert deze voor de grondeigenaars. Natuurpunt wil ook anderen helpen om braakgrond om te toveren tot een bloemenakker.

  “Drie jaar terug namen Fred en Rita met ons contact opnamen”, vertelt Chris Polus, bestuurslid van Natuurpunt. “Zij wilden hun perceeltje grond ter beschikking stellen voor een bloemenakker of -weide. Om dit praktisch aan te pakken deden ze een beroep op de kennis van Natuurpunt. Dit was het begin van een mooie samenwerking tussen de grondeigenaars Fred en Rita, Natuurpunt Ninove en een lokale landbouwer.”

  Die landbouwer startte in het voorjaar met het frezen van de grond. Hierdoor lag de akker klaar en konden de lokale vrijwilligers van Natuurpunt Ninove deze inzaaien met een mengsel van inheemse akkerflora. Vanaf dat moment ging het snel: de eerste bloemen verschenen al op het einde van de maand mei.

  Meer dan enkel bloemen

  De bloemenzee brengt dezer dagen heel wat kleur in het kouterlandschap met prachtige vergezichten. “Je zou van minder goedgezind worden. Maar deze bloemenakker is ook nog eens super interessant voor insecten zoals vlinders en bijen. De akkervogels vinden er hun gading in de winter. Op vraag van de lokale projectgroep ‘Nederhasselt Natuurlijk!’ is in 2015 aan de kapel een rustpunt ingericht. Met Europese Leadermiddelen liet het Ninoofse stadsbestuur er een picknicktafel, bank en vuilnisbak plaatsen. Het is dan ook zalig vertoeven op dit open plekje om en rond de Steppeskapel. Breng dus zeker ook eens een bezoek aan dit mooie bloemenproject. Het is alvast een goed voorbeeld van een win-win-win-win-samenwerkingsproject!”

  Oproep

  Meteen wil Natuurpunt Ninove deze zomer een oproep doen! “Heb je ergens een ‘verloren’ of ongebruikt stukje grond liggen, dat je graag wil omtoveren tot een bijen- en vlinderparadijs? Dan willen wij daar met Natuurpunt Ninove misschien mee onze schouders onder zetten!”

  Info: Natuurpunt Ninove – Je kunt vrijblijvend bestuurslid Chris Polus contacteren via chrispolus@gmail.com of 054-34 38 34.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons