• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Oorlogsverleden versus natuur in het Neigembos

  25 april 2019

  NEIGEM/MEERBEKE – Tijdens een geleide wandeling toont Natuurpunter Luc Barbé het Neigembos in verschillende aspecten. Enerzijds zijn er ontwakende fauna en flora, tegelijk herbergt het bos ook relicten uit de twee wereldoorlogen.

  Het Neigembos is eind april op zijn mooist door de massa’s voorjaarsbloeiers, die hun prachtige kleuren tentoonspreiden. De zangvogels komen terug uit hun winterverblijfplaats, de eerste vlinders fladderen rond, de natuur is helemaal ontwaakt uit zijn winterslaap.

  Anderzijds speelde het Neigembos in een niet zo ver verleden ook een andere belangrijke rol. Tijdens de twee wereldoorlogen deden zich allerlei gebeurtenissen voor; wie goed kijkt, merkt hier en daar in het bos nog overblijvende relicten op.

  Op de rand van het Neigembos staat in het veld ook een bunker, die onderdeel was van de KW-linie tijdens WO II. Een bezoek aan deze bunker is voorzien op het einde van de wandeling. Twee re-enactmentgroepen zullen speciaal voor deze gelegenheid nabij de bunker hun tenten optrekken en meer uitleg geven over onder meer de leefomstandigheden van de soldaten.

  Praktisch

  • Datum en tijdstip: zondag 28 april om 14.00 uu.
  • Plaats: de parking Inkhoorn op het einde van de Neigembosstraat in Meerbeke.
  • Bunkerbezoek en re-enactment: tussen 14.15 uur en 17.00 uur.
  • De deelname is gratis.
  Info: natuurpuntninove@hotmail.com – 0486 57 04 53.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons