• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Opendeurdag SOS Wilde Dieren

  01 oktober 2018

  GERAARDSBERGEN – SOS Wilde Dieren verwelkomt alle grote en kleine dierenvrienden op zondag 7 oktober 2018. Tijdens deze opendeurdag kan iedereen voor het eerst een kijkje nemen op de werf van het nieuwe Wildlife Hospital. Ook een rondleiding achter de schermen van het huidige centrum is voorzien.

  Meer dan 1500 patiënten per jaar. Zoveel wilde dieren in nood vinden jaarlijks de weg naar het Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) in Geraardsbergen. Deze dieren komen uit de wijde regio: de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en het noordwesten van Wallonië. Vaak zijn ze gewond: een ree die betrokken was bij een verkeersongeval, een duif die onzacht kennis heeft gemaakt met de kat of een buizerd die verstrikt is geraakt in prikkeldraad.

  Wildlife Hospital

  Met zoveel patiënten barst het huidige opvangcentrum echter uit zijn voegen. Gelukkig is er een oplossing in de maak. Sinds september 2017 heeft het VOC een gebruikersovereenkomst gesloten met de stad Geraardsbergen. Het mag het leegstaand scoutslokaal De Kei (Hoge Buizemont 219B) inrichten en gebruiken. Dit pand toveren zij op dit moment om tot een volwaardig Wildlife Hospital met een moderne intensive care, opslagkamer, behandel- en revalidatieruimten, onthaal, vrijwilligersvertrek en educatieve ruimtes. SOS Wilde Dieren heeft in totaal € 21.800 nodig voor deze renovatie. Dankzij giften van enthousiaste leden en sponsors is momenteel bijna de helft van het nodige bedrag ingezameld.

  Een team van hardwerkende vrijwilligers heeft inmiddels de eerste fase van het project voltooid: de vroegere recreatieruimtes bouwden ze om tot een onthaal met een balie, een professionele behandelkamer en een winkeltje. Fase twee van het project volgt: de oude douches en wc van het voormalige scoutslokaal ombouwen tot een sanitaire ruimte en een diervoederkeuken. Onlangs zijn ze ook gestart met de schilderwerken aan de buitenkant van het gebouw.

  Tijdens de opendeurdag kan iedereen voor het eerst een kijkje nemen op de werf van het nieuwe Wildlife Hospital. Vanaf 10 uur staan enthousiaste gidsen ook klaar voor een rondleiding achter de schermen. Daarna kan je genieten van overheerlijke pannenkoeken, frisdrank of een deugddoende pint (een Steenuilke bijvoorbeeld). Zo dragen alle bezoekers ook hun steentje bij aan de werking van het opvangcentrum.

  Praktisch

  • Datum: zondag 7 oktober 2018 vanaf 10 uur tot 18 uur (doorlopend).
  • Plaats: Hoge Buizemont 211 9500 Geraardsbergen.
  Info: www.sos-wildedieren.be.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons