Ouders en kinderen planten bomen in geboortebos

  15 november 2021

  NINOVE – Kinderen, geboren in 2019 en 2020, plantten zondag 14 november samen met hun familie een boompje in het geboortebos aan de Venebroeken. De volgende aanplantingen zijn voorzien in het nieuwe bos aan de Kabbeekvallei in Aspelare.

  Ninove startte in 2011 met de aanplanting van een geboortebos. Een jaar na de geboorte van een kind krijgen de ouders een uitnodiging om een geboorteboom te planten. Zij waarderen dit elk jaar opnieuw.

  Familie

  Schepen voor leefmilieu en klimaat Wouter Vande Winkel (Samen): “Het is een uitstap voor de hele familie, want ook de oudere broertjes en zusjes en de oma’s en opa’s zijn van de partij. Symbolisch een boom kunnen planten na de geboorte van je kind raakt de mensen. Dat zie je ook aan de opkomst van een heel divers publiek tijdens die aanplanting.”

  Initiatief

  Onder de aanwezigen ook de voormalige schepen voor leefmilieu Marc Nachtergaele. Hij nam samen met Natuurpunt in 2011 het initiatief voor dit geboortebos.

  “Het eerste jaar plantten we meer aan om sneller een bosgevoel te creëren, maar sindsdien kwamen er elk jaar 500 bomen bij. Dat komt ook min of meer overeen met het jaarlijkse aantal nieuw geboren Ninovieters. In totaal gaat het om 8.000 bomen op 5 hectare bos, toegankelijk voor de inwoners. De verschillende plantzones zijn ook gemarkeerd op het terrein, met de jaren van aanplanting.”

  Nieuw bos

  Inmiddels is het bos aan de Venebroeken vol geplant en is het uitkijken naar een nieuw geboortebos.

  Wouter Mertens (Natuurpunt Ninove): “In het nieuwe bos aan de Kabbeekvallei in Aspelare voorzien we ruimte voor dat geboortebos. Voor ons als natuurvereniging is het heel belangrijk hieraan te kunnen meewerken. Deze aanplantingsacties zorgen voor een sterk gevoel van betrokkenheid van de oude en de nieuwe Ninovieters met het bos.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons