• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Snoeien doet groeien

  04 december 2020

  NINOVE – De medewerkers van de technische dienst zijn volop bezig met het snoeien van de grote bomen in het centrum en de deelgemeenten.

  We zagen ze aan het werk langs de Denderkaai, waar ze de platanen kandelaberden.

  Daarbij snoeien ze de bomen drastisch terug. Alleen de stam en de takstompen blijven over en geven de boom het uiterlijk van een soort kandelaar.

  Knotten

  “We doen dit bij deze bomen om de 10 jaar”, legde Pol ons uit. “Anders worden de knotten te zwaar voor de as, zeg maar de stam van de boom. Bij een forse wind zou deze afkraken. Die bomen zien er nu kaal uit, maar op de knotten schieten nadien terug takken uit.”

  Plataan, els, linde en wilg zijn boomsoorten, die deze snoeitechniek goed verdragen.

  “In Meerbeke op het plein aan het oud gemeentehuis hebben we ook de platanen ingesnoeid. Op het pleintje aan de vroegere post in het begin van de Pamelstraat doen we dat ook en op de Breeweg in Appelterre-Eichem; maar daar zijn het lindenbomen.”

  Het snoeihout gaat meteen de hakselaar in. De snippers zijn ideaal als bodembedekking.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons