• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Winterwandeling van Voorde naar Appelterre en terug

  25 januari 2019

  VOORDE/APPELTERRE-EICHEM – De toeristische dienst organiseert zondag 27 januari een winterwandeling met begin- en eindpunt in Voorde.

  Het dorp van de puitenrijders met zijn Beukenboomkapel en kasteel is de startplaats. De dorpsnaam verwijst naar een doorwaadbare plaats in een waterloop. De oude kern van Voorde bevindt zich ietwat verdoken op een steenworp van de drukke steenweg. Via landelijke wegen gaat het vandaar naar de tabaksboeren van Appelterre.

  De tabaksteelt is verleden tijd. Een vervaagd opschrift op een oud fabrieksgebouw en het beeld van de tabaksplanter herinneren aan die tijd van weleer. Stille getuigen van het landelijke karakter zijn enkele grote boerenhoven. Beschermde monumenten zijn o.a. de Sint-Gertrudiskerk en het Kapittelhof.

  Het gerestaureerde kerkje van Eichem is ook een pareltje. Vandaar gaat het terug naar de startplaats in Voorde.

  De wandelingen in de deelgemeenten lopen meestal langs onverharde wegen, die niet geschikt en/of moeilijk zijn voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Rubberlaarzen of heel stevige stapschoenen zijn vaak onmisbaar.

  Praktisch

  • Datum en startuur: zondag 27 januari om 13.30 uur.
  • Plaats: kerk Sint-Pietersbanden, Sint-Marcellusstraat Voorde.
  • Afstand: ± 9 km.
  • Deelname: gratis.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons