• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Plant dit najaar eens een boom

  21 oktober 2020
  Wilde lijsterbes

  NINOVE/HAALTERT – De lokale afdelingen van Natuurpunt, beweging.net, CM Oost-Vlaanderen en vdk bank bieden jou een gratis boompje aan. Op die manier help je mee om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

  De luchtkwaliteit in Vlaanderen gaat erop vooruit, maar we kunnen nog niet opgelucht ademhalen. Ondanks de dalende uitstoot van het broeikasgas CO₂ (koolstofdioxide) blijft dit het belangrijkste broeikasgas in Vlaanderen.

  Bomen halen CO₂ uit de lucht en zetten deze om in zuurstof en biomassa zoals hout, bladeren en wortels. De zuurstof geven ze af aan de lucht. Bomen slaan vooral extra CO₂ op als ze groeien.

  Gratis

  Inwoners Ninove en Haaltert kunnen gratis een boompje aanvragen om in hun tuin te planten.

  Er is maximaal één exemplaar per adres voorzien. Bestellen kan tegen uiterlijk zaterdag 14 november. Wees snel want de voorraad is beperkt.

  De verdeling gebeurt op 21 november. Ter plaatse krijg je info over de boomsoorten, zodat je zeker de juiste boom in jouw tuin plant.

  Soorten

  Er is keuze uit zes soorten.

  • Eenstijlige meidoorn (crataegus monogyna): een struik of kleine boom met witte bloesems en rode bessen.
  • Spork (rhamnus frangula): een meerstammige struik of kleine boom met kleine bloemen, zeer geliefd bij de bijen.
  • Wilde lijsterbes (sorbus aucuparia): een grote struik of boom met witte bloesems en rode bessen waar vogels dol op zijn.
  • Wilde appel (malus sylvestris):een struik of kleine boom met witte bloesems, die een roze waas hebben.
  • Zomereik (quercus robur): een monumentale boom met de gekende vruchten, die als wintervoedsel dienen voor veel dieren.
  • Gelderse roos (viburnum opulus): een struik met witte bloemen en rode vruchten, die vogels vooral pas in de winter eten.

  Praktisch

  • Bestellen: via deze link tot 14 november.
  • Verdeling:
   – zaterdag 21 november, tussen 9.30 uur en 12.30 uur,
   – op de grens Ninove/Haaltert – Denderhoutembaan (stukje parking ter hoogte van huisnummer 327).

  Info: Natuurpunt NinoveNatuurpunt Haaltert.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons