Dienst toerisme blijft in de Hospitaalkerk

  06 februari 2019

  NINOVE – Het wekte enigszins verwondering dat schepen van Toerisme Michel Casteur (Open VLD) uiteindelijk instemde met de Hospitaalkerk als vaste stek voor die dienst. Kwatongen spreken van ‘de bocht van Casteur’, al had de schepen een goede uitleg voor zijn gewijzigde houding in dit dossier.

  “De VVV, het personeel van de dienst en mijn eigen partij zijn voor de Hospitaalkerk als definitieve locatie”, aldus Michel Casteur tijdens de gemeenteraad van 31 januari j.l. “Wie ben ik dan om mij daartegen te verzetten?”.

  Hij antwoordde daarmee Guy D’Haeseleer (Forza). Deze had hem daarop aangesproken omdat de schepen altijd voorstander was geweest van een toerismekantoor langs de Denderkaai. “Drie jaar cinema gespeeld en nu terug naar af.”

  Pyrrhusoverwinning

  “Je kan niet altijd gelijk krijgen en jij zou moeten weten wat een Pyrrhusoverwinning betekent. Ik heb geen probleem om mij daarbij neer te leggen”, ging de schepen onverstoorbaar verder. “De belangrijkste reden voor mijn verzet was dat ik geen jeugdhuis langs de Denderkaai wilde. Nu we besloten hebben dat dit aan de Oude Kaai komt, kan ik mij verzoenen met de Hospitaalkerk. We zullen daar trouwens voor extra ruimte zorgen wanneer de sociale kruidenier een ander onderkomen heeft gevonden. Eventueel kan daar nog een kleine nieuwbouw bijkomen.”

  “Het siert een politicus als hij kan kiezen voor een andere, nieuwe en goede oplossing”, feliciteerde fractieleider Alain Triest (Open VLD) hem. Hij dankte zijn opvolger (en voorganger) voor die beslissing.

  “Je zit alvast goed in de kerk, dicht bij de biechtstoel”, gaf D’Haeseleer nog mee. “En als ze me bij elke verkiezing een Pyrrhusoverwinning geven, heb ik daarmee geen probleem.”

  De veranderde houding van de schepen kun je zien als het resultaat van voortschrijdend inzicht of van een gezonde koopmansgeest. Hoe dan ook en om in de gewijde sfeer van de locatie te blijven: “Er zal meer vreugde zijn om één zondaar, die zich bekeert, dan om 99 rechtvaardigen, die geen bekering nodig hebben.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons