Pelgrimsroute naar Compostela loopt door Ninove

  20 mei 2024

  NINOVE – Pelgrims op weg naar Compostela kunnen nu ook Ninove verkennen via de ‘Via Tenera’, een nieuwe pelgrimsroute die langs de Dender loopt. Zes koperen schelpen markeren de route door de stad, die officieel is opgenomen in de pelgrimsgids.

  De Camino de Santiago, al eeuwenlang bewandeld door pelgrims uit de hele wereld, is meer dan een spirituele reis. Het is ook een tocht door culturen en landschappen. Bedevaarders vonden Ninove al lang op hun weg naar Compostela, maar nu is de stad officieel opgenomen in de ‘Via Tenera’, die vanuit Breda in Nederland door Vlaanderen en Wallonië naar Frankrijk loopt en daar aansluit op de bestaande pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

  Symbool

  De koperen schelp, symbool van de Camino, markeert de route in Ninove. De zes schelpen werden geplaatst op symbolische plekken: via de Begijnenbrug, langs de Hospitaalkapel, over de Graanmarkt, via de Edmond De Deynstraat en het Pauwstraatje naar het Kerkplein. De laatste schelp, nabij Preulegem, stuurt de pelgrims weer de natuur in, richting Ath.

  Pelgrims en wandelaars

  De ‘Via Tenera’ is niet alleen een route voor pelgrims op weg naar Compostela. Ook wie gewoon van wandelen houdt, kan deze prachtige route door Ninove en omgeving ontdekken. De koperen schelpen wijzen de weg, maar langs de route zijn er tal van bezienswaardigheden en rustplaatsen te vinden.

  Info: via tenara

  JTR

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons