Vier mee de rodium jubilee van Doeken en Doeka

  14 september 2021

  NINOVE – Het reuzenpaar viert zaterdag 18 september zijn 75ste huwelijksverjaardag. Tijd voor een groots feest.

  Als je 75 jaar getrouwd bent, is de knaldrang wellicht niet meer wat die ooit is geweest. Zeker niet als je essentie bestaat uit een tenen mand, papier-maché en enkele vierkante meter doek. Maar het is de symboliek natuurlijk, die bij reuzen aan de orde is.

  Viering

  En dus staan Doeken en Doeka zaterdag 18 september volop in de belangstelling. Het reuzenechtpaar viert zijn 75ste huwelijksverjaardag: rodium, al is in onze contreien albasten een meer gangbare benaming. Voor die gelegenheid zijn beiden ook volledig vernieuwd. Het grote publiek zal hen dan voor het eerst in vol ornaat kunnen aanschouwen.

  Wil je de plechtigheid en de onthulling mee beleven, dan ben je zaterdag om 14 uur welkom aan het stadhuis (Centrumlaan).

  Vooraf zal de provinciale voorzitter van ‘Reuzen in Vlaanderen’ in de hospitaalkapel (Burchtstraat) Ninove officieel aanstellen tot ‘Reuzenvriendelijke gemeente’.

  Na de plechtigheid aan het stadhuis volgt een optocht door de centrumstraten en via ’t Oeversteksken ook naar de Rechteroever. Aan het Oud Stadhuis gebeurt de vernieuwing van de huwelijksbeloften, voor minstens nog eens 75 jaar in goede en kwade dagen.

  Rufijn

  Alle Ninoofse reuzen zullen voor die gelegenheid uitzonderlijk samen op stap gaan, onder begeleiding van een fanfare, de verschillende carnavalsinstanties en prins Vitsken.

  Er staat ook een bezoek op het programma aan de voormalige woning van wijlen Rufijn de Decker (28 juni 1949 – 2 mei 2018) in de Fernand Tavernestraat. Daar heeft de onthulling plaats van een gedenkplaat.

  GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons