Wandel mee in het dorp van Philips De Dijn

  08 augustus 2022

  ASPELARE – De toeristische dienst van Ninove organiseert zondag 21 augustus een wandeling in deze groene en landelijke Ninoofse deelgemeente.

  Aspelare is het dorp van de ‘gezworen landmeter’ Philips De Dijn, die in de 17de eeuw de streek in kaart bracht. Het dorp bezit nog een dries: een driehoekig gemeenschappelijk plein, niet ver van de kerk aan de drukke Geraardsbergsesteenweg.

  De wandelaars laten die drukte onmiddellijk achter zich. Aspelare is vooral groen en landelijk zodra je een van de zijstraten inslaat. Veel monumenten vind je er niet, maar het natuurlijke decor is mooi genoeg voor een fikse wandeling van zo’n 10 km, o.a. via Woubrechtegem.

  De wandeling loopt overwegend langs veldwegen en is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagentjes; stevige stapschoenen zijn noodzakelijk.

  Praktisch

  • Datum en uur: zondag 21 augustus, vertrek om 14 uur.
  • Startplaats: Sint-Amanduskerk, Geraardsbergsesteenweg Aspelare
  • Deelname: gratis maar per deelnemer is de inschrijving vooraf verplicht via dit inschrijvingsformulier.
  • Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 17 augustus, zolang plaatsen beschikbaar zijn

  Info: toerisme@ninove.be of 054-50 52 90.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons