Wandelaars zijn verzot op Ninoofse Kasjkes!

  12 maart 2018

  #Ninove – Op zondag 11 maart 2018 organiseerde de toeristische dienst van Ninove i.s.m. de VVV-Ninove vzw de “Kasjkeswandeling”.

  “Kasjkes” (wat een prachtig dialectwoord trouwens) zijn kleine wegeltjes die kris kras door de stad straten verbinden en de wandelaar/voetganger toelaten om  “door te steken” en zijn weg in te korten. Wandelaars van her en der zijn blijkbaar verzot op die “kasjkes” want de Kasjkeswandeling bracht liefst 250 mensen op de been! Dit is meteen een recordopkomst voor een activiteit van de VVV-Ninove vzw. De lange sliert wandelde o.a. langs het kasjken naast Cinéma Central, langs het Landuytwegje, het Papenwegje en de Mollekesweg (een straatnaam, goedgekeurd in gemeenteraadszitting van maart 2018 voor een verbinding tussen de Nederwijk en de Mallaardstraat). Op een zonnige Ninoofse zondagnamiddag werd Ninove niet alleen overspoeld door Kevers maar ook door een overvloed aan “Kasjkeswandelaars”.

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons