• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Winteruurwandeling met de Padstappers

  23 oktober 2018

  DENDERWINDEKE – Padstappers Geraardsbergen organiseren hun winteruurtocht op zaterdag 27 oktober. De ploeg van de parcoursbouwers is meer dan tevreden over het resultaat van hun zoektocht naar mooie rustige wandelpaden. De wandelingen lopen langs Denderwindeke, Lieferinge, Neigem en terug over afstanden tussen de 7 en de 22 km.

  Vertrekken doen de deelnemers vanuit de basisschool in Denderwindeke. De medewerkers van de Padstappers serveren er een hartig ontbijt (of tussendoortje): 2 spiegeleitjes met brood.

  En dan gaat het meteen richting Varenberg en Coolsenhof (een landhuis uit 1753).

  Je stapt vandaar door de uitdeinende velden en akkers naar Lieferinge met zijn beschermde dorpskern en dito vroeg-gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daar is ook de eerste rustpost voorzien.

  De 18 en 22 km stappen hier eerst een lusje door de dorpskern van Neigem naar het Neigembos. Bij het verlaten van het bos passeren ze de neo-romaanse kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bevingen (foto). In het voorbijgaan heb je uitzicht op het kasteel van Neigem.

  Na de rustpost trekken alle afstanden naar de Kasteelhoeve (grondvesten uit de 13de eeuw), waar de 7, 10 en 18 km over rustige landwegen terugkeren langs de oude steenbakkerij naar de startplaats. 14 en 22 km maken vanaf hier nog een ruime omslag door het golvende Pajottenland bezuiden het gehucht Dasselt, naar de 18de eeuwse Molen Ter Zeven Wegen.

  Padstappers Geraardsbergen voorziet in de beste traditie alle comfort en zorg, die een wandelaar verwacht om van een gewone zaterdag een mooi dagje uit te maken. Zoals gewoonlijk kan je pakketten mattentaarten kopen aan een interessante prijs (bestel ze best bij de start van de wandeling). Er zijn natuurlijk de spiegeleieren, broodjes, een lekkere snack en frisse dranken.

  Praktisch

  • Datum: zaterdag 27 oktober 2018.
  • Start en aankomst: gemeentelijke basisschool, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke
  • Vrije start tussen 7.30 uur en 15uur.
  • Uitgepijlde omlopen van 7 – 10 – 14 – 18 – 22 km.
  • Gratis twee spiegeleieren met brood
  Info: https://www.padstappers.be/.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons