Demonstratiewoning leert je gezond wonen

  03 juni 2019

  NINOVE – Ninove Welzijn, de stad Ninove en Logo Dender stellen in juni een demonstratiewoning rond gezond wonen open voor het publiek. Achter een eenvoudige gevel in de Pollarestraat 113 schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen.

  Veel mensen wonen in een ongezond huis of appartement. Er staat schimmel op de muren, de verwarmingstoestellen werken niet zoals het moet, er is teveel vocht aanwezig. Maar ze weten niet wat ze eraan kunnen doen.

  Eenvoudige oplossingen

  In de demonstratiewoning vind je onder andere tips om schimmels te voorkomen en de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren. Je ontdekt de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen. Volgende thema’s komen ook aan bod: verluchten en ventileren, verwarmen en verbranding, CO-preventie, ongedierte…

  De ‘Gezond (t)Huis-woning’, is herkenbaar ingericht waarbij ongezonde situaties op een visuele manier zijn voorgesteld. De bezoekers gaan samen met een opgeleide gids op zoek naar wat ongezond is en wat ze hieraan zelf kunnen veranderen. Daarnaast krijgen ze eenvoudige tips aangereikt om de gezondheidsrisico’s in de woning te verkleinen of weg te nemen.

  Doelgroep

  Logo Dender vzw coördineert het project en verzorgt de inhoud van de interactieve rondleidingen.

  Het project ‘Gezond (t)Huis’ richt zicht tot de ruime bevolking en is ook geschikt voor kwetsbare groepen. Daarnaast is een bezoek ook zinvol voor lokale actoren, die actief zijn rond wonen of regelmatig bij mensen aan huis komen (poetshulp, thuiszorg, maatschappelijke werkers).

  Geïnteresseerden kunnen gratis een geleid bezoek aan de woning brengen na afspraak. Na een bezoek aan de woning ontvang je een gratis gadget.

  Daarnaast kan je ook gratis deelnemen aan de workshops ‘Proper thuis’ (inschrijven is verplicht). De focus ligt op het veilig en gezond gebruik van schoonmaakproducten en pesticiden in het huishouden. Aan de hand van een productenbox zoom je in op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken.

  Praktisch

  • De rondleidingen hebben plaats op:
   – 5 juni 2019 om 9.30 uur,
   – 12 juni 2019 om 13 uur,
   – 13 juni 2019 om 9.30 uur,
   – 17 juni 2019 om 14 uur.
  • De workshops ‘Proper thuis’ hebben plaats op:
   – 20 juni 2019 om 10 uur,
   – 24 juni 2019 om 14 uur.
  • Vrij bezoek van de demowoning is mogelijk op:
   – 8 juni 2019 van 10 uur tot 12 uur,
   – 22 juni 2019 van 14 uur tot 16 uur.
  Info en inschrijvingen voor de geleide bezoeken en workshops: welzijn@sociaalhuisninove.be – 054-31 32 45 (enkel voormiddag).

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons