N-VA Ninove: “Opslagplaats stadsdiensten aan Fabrieksstraat toch niet vergund”

    29 augustus 2020

    NINOVE – Volgens de milieu-inspectie is die opslagplaats van de stadsdiensten niet vergund. Jeroen Van Assche (N-VA): “Waarom verklaarde schepen Coppens dan in juni, dat er geen inbreuken op de milieuwetgeving waren vastgesteld?”

    De N-VA Ninove vroeg in juni, dat het stadsbestuur de milieuwetgeving zou naleven voor de opslagplaats van de stadsdiensten tussen de Dendermeersen en de Fabrieksstraat. Jeroen Van Assche: “De onverharde en niet-vloeistofdichte ondergrond van de opslagplaats is in strijd was met de Vlarem II-bepalingen.”

    Geen vergunning

    De bevoegde schepen Katie Coppens (Samen) verklaarde echter “dat geen inbreuken op de milieuwetgeving zijn vastgesteld.” Daarop legde Jeroen Van Assche klacht neer bij de omgevingsinspectie Oost-Vlaanderen. “Het stadsbestuur is niet in orde met de milieuvergunning. Door de negatieve ervaringen rond Tim bvba langs de Elisabethlaan zou het toch beter moeten weten.”

    De eerste reactie van de omgevingsinspectie is volgens hem heel duidelijk en gaat resoluut in tegen de verklaringen van schepen Coppens: “Volgens de inspectie ‘worden aldaar ingedeelde activiteiten uitgeoefend zonder vergunning’ en ‘heeft de toezichthouder een aanmaning gestuurd naar de burgemeester’. Aangezien de opslagplaats op dit moment niet is vergund, moet de stad een vergunningsaanvraag indienen tegen uiterlijk 1 oktober 2020.”

    Jeroen Van Assche begrijpt niet waarom de schepen het tegendeel beweerde. Hij vraagt nogmaals, dat de stad Ninove – net als alle Ninovieters – de milieurichtlijnen naleeft. Hij vindt ook dat ze best uitkijkt naar een betere locatie voor dergelijke opslagplaats, verder weg van een woonzone. “Buiten de massale groei van onkruid is er de voorbije maanden ook niets gewijzigd aan het terrein.”

    N-VA Ninove en gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) zullen dit dossier blijven opvolgen in de gemeenteraad.

    De N-VA Ninove eist in de marge van dit dossier ook, dat de stad de vergunningsaanvraag voor afvalverwerking op het terrein van de voormalige tennisclub Madison negatief adviseert.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons