Na dolle achtervolging onderschept Ninoofse politie chauffeur met voorlopig rijbewijs

    24 maart 2021

    NINOVE – De lokale politie controleerde dinsdag 23 maart in totaal 1.450 voertuigen op snelheid. Ze onderschepte 24 van de 306 overtreders. Bij een chauffeur kon dat pas na een achtervolging.

    De controles gebeurden dinsdag tussen 12.30 uur en 21.00 uur op vier plaatsen van het Ninoofse grondgebied, waar een snelheidsbeperking tot 50 km/uur geldt. Gemiddeld reed iets meer dan 1 op 5 te snel.

    Plaats Controles Aantal pv’s % pv’s
    Appelterre – Eichemstraat 544 80 14,71
    Denderwindeke – Krepelstraat 152 25 16,45
    Denderwindeke – Vreckom 193 57 29,53
    Meerbeke – Edingsesteenweg 561 144 25,67
    TOTAAL 1.450 306 21,10

     

    Vaststellingen

    24 overtreders zijn onderschept en onderworpen aan een verdergaande controle. Volgende inbreuken zijn bijkomend nog vastgesteld:

    • een chauffeur negeerde het bord C21 (tonnagebeperking) op de wegomlegging in Appelterre,
    • een andere belde met de gsm terwijl hij de wagen bestuurde,
    • drie keuringsbewijzen waren vervallen.

    Achtervolging

    Op het einde van de actie was het nog even spannend voor de controleploeg op de Edingsesteenweg in Meerbeke.

    Na het passeren van het controlevoertuig dreef een chauffeur de snelheid van zijn wagen fors op. Toen de agenten de bestuurder uit het verkeer wilden halen, negeerde hij hun bevelen. Ze moesten van de rijweg springen om niet te worden aangereden.

    De bestuurder zette aan hoge snelheid zijn weg verder richting Denderwindeke. De motorrijders moesten bij die achtervolging alles uit de kast halen om de wagen bij te houden. Gelukkig moest de vluchter even verderop fors in de remmen, toen een wagen vanuit een zijstraat de Edingsesteenweg opreed.

    Daardoor konden de agenten de chauffeur van de vluchtwagen alsnog onderscheppen. De man bleek nog maar enkele maanden een voorlopig rijbewijs te hebben. Na contact met het parket Oost-Vlaanderen is zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

    Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons