Kris De Wit (Ninoofse zwerfvuiljagers): “Ja, we zijn hiermee blij.”

    26 mei 2023

    NINOVE – Dat de gemeenschapswachten van de stad op 5 maand tijd al 51 sluikstorters identificeerden, is voor Kris De Wit goed nieuws. Al mag het voor hem gerust nog strenger.

    “Dit is een bewijs dat integrale veiligheid, de mensen van Ninove Nette Stad, de politie, de burgemeester en schepenen het sluikstortprobleem ter harte nemen”, reageert Kris De Wit op het nieuws over de 51 geïdentificeerde sluikstorters.

    “Maximaal inzetten om de daders te vinden via camerabeelden en doorzoeking van meestal stinkende zakken. Dat laatste moet je maar doen, zeker bij warm weer. Ja, wij zijn hiermee blij en dit was ook mijn bedoeling toen ik in februari 2018 begon met de Ninoofse zwerfvuiljagers. Zelf het voorbeeld geven met zwerfvuil op te ruimen, 1 team proberen vormen met de stadsdiensten om sluikstorten te melden, sneller opruimen, de sluikstorters opjagen door de zakken te doorzoeken, 2 keer per jaar overleg op het stadhuis met de bevoegde diensten. Dat alles loont dus.”

    Werkstraf

    Jammer genoeg merken de zwerfvuiljagers ook dat de sluikstorten nog toenemen in aantal én in omvang.

    “Ik zou niet weigerachtig staan om de daders naast een boete te verplichten om een aantal keer mee te gaan tijdens een groepsopruiming. Wij zijn 2 jaar terug in een dergelijk project gestapt van integrale veiligheid Dendermonde om minderjarige Ninovieters bij wijze van straf mee te nemen op een zwerfvuilopruiming. Wat mij betreft mag dit ook uitgerold worden voor volwassenen. Wie weet vermindert het sluikstorten dan.”

    Lees ook: ‘Dubbel zoveel sluikstorters gevat’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons