Is Ninove-Zuid klaar voor het klimaat van de toekomst?

    10 januari 2020

    NINOVE – In De Kuip heeft woensdag 15 januari het slotmoment plaats van het FRAMES-project. Dat onderzocht hoe Ninove-Zuid zich kan voorbereiden op het klimaat in de toekomst. Er is doorlopend een infomarkt en als afsluiter een debat.

    De Denderstreek is een overstromingsgevoelige regio. Naast nattere winters, kunnen we met het wijzigende klimaat ook drogere en hetere zomers verwachten. Hoe bereiden we onze buurten hierop voor?

    Die vraag staat centraal in het Europese project FRAMES. De provincie Oost-Vlaanderen en de U-Gent zochten uit hoe Ninove-Zuid zich hierop kan voorbereiden. Het gebied, dat ze onder de loep namen, strekt zich uit van de atletiekpiste tot en met de groenzone van de Burchtdam.

    Ze gingen na welke maatregelen dit gebied kunnen wapenen tegen overstromingen, droogte en hitte: ruimte om water te stockeren en te laten infiltreren, koele rustplekjes, lokale dijken. Bovendien zochten ze gericht naar maatregelen, die ook op andere vlakken troeven bieden: betere mobiliteit, recreatie.

    De samenwerking tussen verschillende stadsdiensten, Aquafin, De Vlaamse Waterweg, de provinciale waterloopbeheerder mondde uit in een reeks plannen om de omgeving van de Pollarewijk, het park en de Burchtdam helemaal klaar te maken voor de toekomst. In de komende weken en maanden moet blijken welke acties op korte en lange termijn nodig zijn om de voorgestelde ontwerpen uit te voeren.

    Tijdens het slotmoment van dit FRAMES-project kun je binnenspringen op de infomarkt en/of komen luisteren naar het debat. Je kan je persoonlijk laten adviseren door professionelen. Neem dan wel indien mogelijk een bouwplan van jouw woning mee.

    Praktisch

    • Datum en tijd: woensdag 15 januari, van 17.30 tot 20.30 uur doorlopende infomarkt, om 19 uur debat.
    • Plaats: De Kuip, Parklaan 1 Ninove.
    Info: Interreg-project FRAMES.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons