• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Carnavalsverenigingen vragen duidelijkheid aan stadsbestuur

  18 augustus 2020

  NINOVE – In een brief richten Ninoofse carnavalsverenigingen tot de beleidsverantwoordelijken. Ze hopen op een constructieve en transparante dialoog ten bate van het voortbestaan van carnaval Ninove.

  “Met de nodige zin voor verantwoordelijkheid en voeling met de harde realiteit in onze hedendaagse samenleving, hebben wij ons de afgelopen maanden steeds in alle rust op de achtergrond gehouden en de kat uit de boom gekeken”, aldus de briefschrijvers. “We kunnen deze situatie van radiostilte niet lang meer aanhouden en het is tijd om in dialoog te treden. Hierbij komt het er op aan om onze noden en (kop)zorgen aan jullie kenbaar te maken en dit om een constructieve dialoog met jullie op te starten.”

  Daarna volgt een opsomming van hun besognes en vragen.
  – Wat is het officiële standpunt van Stad Ninove en de dienst Evenementen over de editie van Carnaval Ninove voor het 61ste carnavalsjaar 2021?
  – De vaste (basis)kosten blijven zich opstapelen. De groepen vragen ook geen sponsoring van de geplaagde (lokale) middenstand.
  – In welke mate kan de stad een financiële ruggensteun geven en waar kunnen ze in alle veiligheid en met respect voor de regels werken aan kledij en praalwagen?

  Financiële waarborg

  De groepen vragen om financiële steun.

  • Het vooropgestelde budget voor de Ninoofse Carnavalsverenigingen moet gewaarborgd blijven. Dat gaat over de vooropgestelde prijzenpot voor de jaarlijkse stoet én een onmiskenbaar aandeel in de corona-subsidie, die de Vlaamse Gemeenschap aan de stad geeft voor de sport- en sociaal-culturele verenigingen.
  • Het budget voor de Keizerlijke groep (die geen waardige prinsenwagen en dito kostuum kan maken) kan mee in de gezamenlijke prijzenpot.
  • Het geld zal in samenspraak en volgens een op vooraf bepaald gelijkheidsbeginsel worden verdeeld onder de Ninoofse carnavalsverenigingen.
  • Tenslotte blijft de vraag naar de indexatie van het prijzengeld.

  De briefschrijvers besluiten: “Alle ondertekenende carnavalsverenigingen uit Groot-Ninove hopen op een verdere constructieve/transparante manier van dialoog, zodoende dat ons geliefd Carnaval Ninove de nodige slagkracht blijft behouden voor de toekomst, welke ze door de jaren heen heeft verdiend.”

  Standpunt

  Vorige week was er een vergadering met alle instanties en de schepen.

  Maandag 17 augustus was carnaval een van de agendapunten op de veiligheidscel.

  Dinsdag 18 augustus zou het schepencollege een voorstel bespreken.

  Wellicht woensdag 19 augustus zal de stad een persbericht versturen naar de verschillende betrokkenen, met daarin alle info over carnaval 2021.

  Tot zolang hebben allen afgesproken om hierover niets te communiceren.

  Info: Dialoog betreffende Carnaval Ninove 2021.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons