18 buurtinformatienetwerken dekken bijna hele grondgebied

    27 juli 2023

    NINOVE – De stad heeft er sinds kort drie nieuwe buurtinformatienetwerken (BIN) bij: BIN Groeneweg/Aalstersesteenweg, BIN Voorde en BIN Centrum. Alleen Nederhasselt is op dat vlak nog een blinde vlek.

    Een buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie en de inwoners binnen een bepaalde wijk, een gehucht of een deelgemeente. Het initiatief om een BIN op te richten komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt, die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk.

    Nieuw

    De afgelopen twee maand is het aantal BIN’s in Ninove gegroeid van 15 naar 18.

    • BIN Centrum omvat de straten in het centrum van Ninove. Giovanni Vansuypeene en Melissa Mommaert zijn de coördinatoren.
    • BIN Groeneweg/Aalstersesteenweg vertegenwoordigt de wijk Groeneweg en het gedeelte van de Aalstersesteenweg tussen het kruispunt De Doorn en het kruispunt Slaghmuylder. Pieter De Moor en Brigitte van Bellingen zijn hier de coördinatoren.
    • BIN Voorde beslaat het volledige grondgebied van Voorde. Sofie Van Vreckem staat in voor de coördinatie.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld): “Ik ben bijzonder fier, dat nagenoeg het volledige Ninoofse grondgebied gedekt is door een BIN-netwerk. Het is een waardevol netwerk, waarbij de leden meewerken aan de veiligheid in onze stad en de dorpen. Een mooi project in de ondersteuning van onze politie.”

    Enkel in Nederhasselt is momenteel nog geen BIN opgericht. Mocht je hiervoor interesse hebben, contacteer dan het kabinet van de burgemeester.

    Info: 054-50 50 50 – geert.goubert@ninove.beBuurtinformatienetwerken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons