Brand aan installatie zonnepanelen voorkomen

    26 september 2022

    NINOVE – Omdat blootliggende draden aan een installatie van zonnepanelen een brandrisico inhielden, is de brandweer maandag 26 september uitgerukt naar het depot van de Zelfbouwmarkt in het bedrijventerrein Nederwijk Oost.

    De brandweer van de zone Zuid-Oost kreeg maandagvoormiddag om 10.15 uur de melding binnen.

    Een onderhoudsfirma had aan de zonnepaneleninstallatie van het Zelfbouwmarktdepot een aantal blootliggende elektrische leidingen ontdekt. Daardoor ontstonden vonken, die een brand zouden kunnen veroorzaken.

    Voor alle veiligheid was de brandweer verwittigd. De brandweerlui deden een controle van het dak en konden nadien de installatie vrijgeven. Uiteindelijk bleef de schade heel beperkt.

    De onderhoudsfirma voert de nodige herstellingen uit, maar de precieze oorzaak van dit euvel is nog onduidelijk.

    De lokale politie van Ninove was ter plaatse om bijstand te verlenen tijdens de interventie van de brandweer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons