Brandweer haalt overleden drenkeling uit de Dender

    21 juni 2020

    ROOSDAAL/OKEGEM – Ter hoogte van de brug over de Dender, op de scheiding van Roosdaal en Okegem, haalde de brandweer zaterdag avond 20 juni een drenkeling uit het water. De persoon, een 70-jarige man uit Ninove, was al overleden. Het parket sluit kwaad opzet uit.

    De drenkeling was zaterdagavond rond 21.00 uur opgemerkt ter hoogte van de Nieuwe Kaai. De hulpdiensten van de zone Vlaams-Brabant-West kwamen ter plaatse met een duikersteam. Ook de MUG van het OLV-Ziekenhuis was aanwezig. Zij konden geen hulp meer bieden, want de persoon was al overleden.

    De brug over de Dender tussen Roosdaal en Okegem was een tijd afgesloten voor het verkeer. De lokale politie van de zone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) deed de vaststellingen. Een wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse om de doodsoorzaak te achterhalen.

    Volgens het parket van Halle-Vilvoorde gaat het om een 70-jarige man uit Ninove. Er waren geen getuigen en er zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Op basis van de bevindingen van de arts en het labo gaat het parket niet uit van een misdrijf. De man zou in het verleden al suïcidale neigingen hebben gehad.

    Info: Zelfmoordlijn – 1813 (gratis).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons