Brandweer moest uitrukken voor afvalbrand

    12 december 2021

    NINOVE – De hulpverleningszone Zuid-Oost kreeg zondagnamiddag 12 december een oproep voor een brand in een woning op de Graanmarkt. Het bleek om een afvalbrand te gaan.

    Passanten hadden zondagnamiddag rond 16.15 uur rook zien opstijgen uit een woning naast het café in de hoek van de Graanmarkt. Het gebouw geeft achteraan uit op de OCMW-site en het Sociaal Huis.

    Omdat het eerst als een woningbrand was gemeld, rukte de brandweer uit met drie wagens. Ze konden er snel zijn, aangezien de Oude Kaaibrug terug naar beneden was gelaten. Eerder stond ze omhooggetrokken wegens de hoge waterstand.

    Afval

    Vrij snel bleek het echter om afval te gaan, dat de bewoners achteraan het huis in brand hadden gestoken. Het is niet de eerste keer, dat dit gebeurt en de brandweer daarvan een melding krijgt.

    De bewoners zouden Oost-Europese werknemers zijn, die blijkbaar hun huishoudelijk afval verbranden in plaats van het reglementair aan te bieden.

    Omdat het koopzondag was, lokte de interventie van de brandweer nogal wat kijklustigen. De hinder voor het verkeer bleef beperkt en er raakte niemand gewond.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons