Café ‘Den Blompot’ moet dicht tot eind september

    09 september 2020

    NINOVE – Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) heeft woensdagmiddag 09 september bij burgemeestersbesluit café Den Blompot laten sluiten tot eind september.

    De afgelopen jaren hadden verschillende overlegmomenten en hoorzittingen plaatsgevonden tussen de uitbaters en de stad. Deze gingen over de veiligheids- en de overlastproblematiek. Er waren ook afspraken op papier vastgelegd, waaraan de uitbaters zich moesten houden.

    De lokale politie stelde echter vast dat Den Blompot de regelgeving en de afspraken bleef overtreden. Ze sloot het café nog op 21 en 24 augustus.

    Na een hoorzitting is beslist om de zaak tijdelijk te sluiten. Na de sluitingsperiode volgt een nieuw overleg.

    Overlast

    Burgemeester Tania De Jonge: “Het is echt heel jammer, dat we Den Blompot tijdelijk moeten sluiten. Dit zijn geen aangename beslissingen, want het is een populaire plek bij onze jongeren. We hebben dan ook alles geprobeerd om dit te voorkomen. Maar de overlastproblemen slepen al jaren aan. Ook vóór corona hadden we al verschillende keren overleg met de uitbaters. De afgelopen maanden heeft de politie bovendien moeten vaststellen, dat de corona-maatregelen amper of niet zijn opgevolgd; de klachten bleven toenemen. De politie heeft dit meerdere keren gemeld aan de uitbaters, maar zonder resultaat. We zijn zeker niet blind voor hun argumentatie, maar om de veiligheid van de bezoekers te garanderen in corona-tijd en om de straat leefbaar te houden voor de buren, kunnen we niet anders dan het café tijdelijk te sluiten. Deze bestuurlijke maatregel was onvermijdelijk.”

    Wij hadden na de sluiting door de politie eind augustus een gesprek met de uitbaters, de gebroeders Cobbaert.

    Zie artikel: Sluiting Den Blompot: de uitbaters reageren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons