De Bakermat haalt eerste Michelinster

  14 maart 2023

  NINOVE – Het restaurant aan de Leopoldlaan kreeg maandag 13 maart een eerste Michelinster toebedeeld. Een mooie opsteker voor chef Kevin Graf, gastvrouw Barbara Wantens en het team.

  De jaarlijkse culinaire hoogmis had maandag vanaf 11.30 uur plaats in het Koninklijk Theater van Mons. Michelin maakte daar bekend wie zichzelf dit jaar een sterrenrestaurant mag noemen.

  Kevin Graf was niet in de zaal aanwezig, omdat zijn restaurant open was. Hij volgde de ceremonie wel via livestream. Enkele uren later, toen het goede nieuws al wat was verwerkt, spraken we hem in De Bakermat. We waren trouwens niet de enige mediamensen, die hij die namiddag over de vloer kreeg.

  Erkenning

  “We zijn zeer blij voor het werk dat we nu doen en de keuken, die we momenteel brengen”, vertelde ons chef Kevin. “Dat is toch een teken, dat ook Michelin er achter staat. Een zuivere keuken met topproducten, een erkenning dus.”

  Kevin en Barabara wisten niets op voorhand van die ster.

  “Het was 12.10 uur, de eerste klanten waren binnen en sommigen vroegen of we nog geen stress voelden. Tien minuten later kregen we dan het nieuws. Het is natuurlijk het werk van het hele team, waarvan de meesten hier al de hele tijd meewerken: van afwassers tot sommelier. We blijven dit als één team verder doen.”

  Vanaf juni bestaat het restaurant aan de Leopoldlaan 9 jaar.

  “We voelden ook wel, dat het restaurant evolueerde. Dat horen we telkens van de vaste klanten, die hier al de hele tijd terugkomen en ons regelmatig zeggen, dat het steeds beter wordt. Dat is dus een dubbele erkenning: van de vaste klanten en van Michelin.”

  De Bakermat kan vanaf nu het rijtje van de sterrenrestaurants in onze regio vervoegen.

  Info: De Bakermat.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons