Dieven braken in via Vestbarm en verwondden zich

    11 november 2020

    NINOVE – Dieven hebben in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november toegeslagen in de Weggevoerdenstraat. Ze kwamen binnen via de achterkant langs de Vestbarm.

    “In onze woning zelf zijn ze niet geweest”, vertelde ons de eigenaar woensdagvoormiddag. “Ze zijn via de Vestbarm binnen geraakt.  De klink van de deur en de deurlijst zijn beschadigd en geforceerd. Een raam is kapot geslagen en aan het glas heeft een van hen zich behoorlijk gesneden. Overal is bloed te zien. Blijkbaar wilden ze per se iets stelen, want een normale mens zou met die verwondingen weglopen. Het labo is nu bezig met een sporenonderzoek.”

    Behalve de genoemde schade, is de buit beperkt. “In het kot, waarin ze wilden inbreken, sliep onze hond. Daar zijn ze ook niet geweest. Ze namen een mini-quad mee en een grasmachine. Het blijft merkwaardig. Alsof ze toch wisten, dat je bij ons via de Vestbarm op ons koertje en in de tuin geraakt. Hebben ze ons in het oog gehouden? Zelf heb ik niets gemerkt, ik ben tot 1.15 uur opgebleven en hoorde of zag niets. Het moet dus daarna zijn gebeurd.”

    In Ninove en omgeving hadden de laatste tijd verschillende inbraken plaats, ondanks de nachtklok. Bijna altijd hebben de dieven een voorkeur voor gereedschap, dat ze blijkbaar gemakkelijk kunnen verpatsen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons