Een jaar effectieve celstraf voor fatale vuistslag

    23 januari 2024

    NINOVE/DENDERMONDE – De rechter heeft de 49-jarige Nederlander G.F. veroordeeld tot 3 jaar gevangenis, waarvan 2 jaar met uitstel, en een schadevergoeding van meer dan € 20.000 voor de familie van Nico De Groote.

    De feiten speelden zich op 2 augustus 2023. G.F. had het in een dronken toestand op de parking van het koopcentrum Ninovita langs de Albertlaan aan de stok gekregen met een andere man. Nico kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.

    G.F. gaf hem een vuistslag, waardoor Nico neerviel en een ernstige hoofdwonde opliep. Hij is in levensgevaar naar het ziekenhuis in Aalst overgebracht, waar hij op 5 augustus is bezweken aan zijn verwondingen.

    G.F. was na de fatale klap weggevlucht, maar de politie kon hem vrij snel arresteren.

    Straf

    Hij verscheen eerder deze maand voor de rechtbank van Dendermonde. Dat de dader dronken was kon voor de rechter niet als een excuus dienen.

    Dinsdag 23 januari veroordeelde de rechtbank G.F. tot een celstraf van drie jaar, waarvan twee jaar met uitstel. Hij moet zich ook houden aan een reeks voorwaarden, onder andere een begeleidingstraject voor zijn alcohol- en agressieprobleem en het absolute verbod om nog alcohol te drinken.

    Aan de familie van Nico, die zich burgerlijke partij had gesteld, moet hij meer dan € 20.000 schadevergoeding betalen.

    Lees ook: Slachtoffer vechtpartij overleden’ ‘Verdachte dodelijke vechtpartij blijft aangehouden’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons