Gedoofde lichten en (on)veiligheid

    15 december 2022

    NINOVE – Velen vrezen, dat het doven van de lichten ’s nachts de onveiligheid zal doen toenemen. Volgens de lokale politie is er geen reden tot paniek; ze geeft wel preventietips.

    Net als vele andere steden en gemeenten dooft Ninove omwille van de besparing op de elektriciteitsfactuur de openbare verlichting. Sinds zondag 04 december gaat die uit tussen 23 uur en 05 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. Op gewestwegen blijft de openbare verlichting branden volgens hun regime.

    Preventie

    De lokale politie geeft zelf een aantal tips:
    – bel 101/112 bij verdachte handelingen;
    – zorg dat je zelf goed zichtbaar bent;
    – draag reflecterende of fluorescerende kledij;
    – pas je snelheid aan.

    De Algemene Dienst Veiligheid en Preventie (ADVP) van de federale overheidsdienst binnenlandse zaken geeft nog meer aanbevelingen.

    • Maak jezelf zichtbaar op straat: draag een fluohesje en loopverlichting bij je verplaatsingen te voet. Gebruik steeds correct je fietsverlichting.
    • Pas je route of schema aan: doe je verplaatsingen zoveel mogelijk bij daglicht en wanneer de straatverlichting nog brandt. Moet je later de weg op, doe dat dan langs drukkere plaatsen, waar wel nog verlichting is.
    • Verplaats je zoveel mogelijk in groep: vraag aan je vrienden of ze mee gaan wandelen, joggen of inkopen doen.
    • Installeer schrikverlichting aan je woning: die werkt met bewegingssensoren en springt aan als iemand in de buurt komt.
    • Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur: deze specifiek opgeleide politieagent of gemeenteambtenaar komt gratis bij je thuis langs en geeft vrijblijvend beveiligingsadvies.
    • Ga ’s avonds wat vaker langs bij je eenzame buur: je verhoogt de samenhang en het veiligheidsgevoel in de buurt.
    • Word lid van een buurtinformatienetwerk (BIN): een gereglementeerde netwerk, waarbij burgers samenwerken met de politie en lokale besturen door informatie uit te wisselen.

    Info: preventietipsdiefstalpreventielokale politie Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons