Graafmachine zakt door kelderruimte aan Bokkendries

  14 oktober 2020

  DENDERWINDEKE – Tijdens werken op een bouwplaats is woensdag 14 oktober een grondverzetmachine in een verdoken kelderruimte gezakt. Er raakte niemand gewond.

  De graafmachine was woensdagnamiddag aan het werk op een bouwplaats langs de Bokkendries. Op een bepaald moment is de 17 ton wegende machine door een gewelf gezakt van wat een kelderrumte bleek te zijn.

  Inspectie van de ruimte leverde niet veel op. Wellicht was de kleine kelderruimte na de sloop van een woning onvolledig gedempt en met een laag aarde bedekt.

  De firma zal de grond rond de verzakte grondverzetmachine weggraven en met behulp van een ander werfvoertuig uit de kelder proberen te lichten.

  Abdij

  Hier en daar doken al geruchten op, dat de kelderruimte zou hebben toebehoord aan een hoeve van de Ninoofse abdij.

  Een snelle lezing van het archief van de Sint-Cornelius- en Sint-Cyprianusabdij (1092-1796-1812) verwijst dit gerucht evenwel naar het rijk der fabels.

  Wel stond op de plek van de parochiale zaal aan de Bokkendries ooit een Romeinse villa. De overblijfselen ervan zijn ontdekt bij de aanleg van de tramlijn Leerbeek-Ninove. Maar van de tramterminus of de Romeinse restanten is niets meer te zien.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons