Hevige brand legt schuur op Schalkem in de as

    14 juli 2021

    MEERBEKE – Een schuur naast een woning op Schalkem is woensdagnamiddag 14 juli uitgebrand. Niemand raakte gewond, maar het jonge gezin was uiteraard sterk onder de indruk van deze calamiteit.

    De papa was woensdagnamiddag bezig hun baby te eten te geven, toen hij rond 17 uur twee luide knallen hoorde uit de aanpalende schuur.

    Vrij snel sloegen de vlammen er door het dak. Twee gestalde auto’s en het opgeslagen werkmateriaal zijn vernield. Een aantal dieren uit een aanpalende stal zijn op tijd in veiligheid gebracht.

    Bij de brand raakte niemand gewond en de woning zelf is gevrijwaard gebleven. Het gezin was wel geschokt door de gebeurtenissen, maar kon met de baby even op verhaal komen bij de buren op Beneden-Hemelrijk.

    Interventie

    De lokale politie Ninove stelde tijdens de interventie van de brandweer een veiligheidsperimeter en een wegomlegging in, vanaf de Edingsesteenweg richting Beneden-Hemelrijk en vanaf Hemelrijk richting Schalkem.

    Volgens buurtbewoners duurde het wel bijna 20 minuten vooraleer de eerste brandweerploeg ter plekke was. De mensen begrijpen niet, dat het brandweerkorps van Ninove zelf niet kon ingrijpen.

    Het is een probleem, dat eerder deze week ook in Geraardsbergen voor discussie zorgde. Blijkbaar is dit inherent aan de verdeling tussen beroeps- en vrijwilligerskorpsen binnen de brandweerzone Zuid-Oost.

    Volgens informatie, die ons later op de avond bereikte, was de brandweer van Aalst extra in bijstand gevraagd voor de zekerheid. De autopomp van  Denderleeuw was als eerste en sneller ter plaatse.

    We vroegen ook een reactie aan de voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost en brengen deze donderdag.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons