Maarten Vijverman: “De klanten waarderen onze ambachtelijke producten”

    10 februari 2022

    MEERBEKE – De lezers van Het Nieuwsblad verkozen bakkerij Vijverman aan de Brusselsesteenweg tot hun meest favoriete bakker.

    Het Nieuwsblad, Bakkers Vlaanderen en radio Nostalgie gingen de afgelopen veertien dagen op zoek naar de beste bakker van elke stad of gemeente en van Vlaanderen. De lezers van de krant konden op hun favoriete bakker stemmen.

    Inmiddels is de wedstrijd afgerond en zijn de stemmen geteld. De Meerbeekse bakkerij Vijverman mag zich een heel jaar de ‘Beste Bakker van Ninove’ noemen.

    En dus gingen we even langs bij Maarten, Emmy en hun dochter Lisse. “Het was deze ochtend even schrikken, toen ik de krant open sloeg en onze bakkerij vermeld zag als beste van Ninove. Elke bakkerij doet daaraan mee en het zijn de klanten, die op jou stemmen. Natuurlijk zijn we heel content, want dat was echt niet verwacht.”

    Ambachtelijk

    Bakkerij Vijverman is al 15 jaar een vaste waarde in streek. Wat is het geheim van hun succes?

    “De ambachtelijkheid van onze producten. We werken met verse melk van boer Van Peteghem, bloem van de lokale molens Morreels-Limbourg en maken alles zoveel mogelijk zelf: de banketbakkersroom, de rijstpap, de slagroom… Op de donuts na is alles wat in de toog ligt eigen productie.”

    Kiezen uit hun favoriete producten is moeilijk, maar de mattentaarten en éclairs, de sjoekes, verkopen elke dag als zoete broodjes.

    “Dat kunnen we natuurlijk niet alleen aan. Achter ons staat een heel team, zowel in de bakkerij zelf als in de winkel. Je mag nog zo’n goede ideeën hebben, zonder goede medewerkers sta je nergens.”

    En met dochter Lisse als leergierige meid is de opvolging wellicht verzekerd.

    Info: bakkerij Vijverman.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons