Man aangehouden voor poging tot brandstichting

    08 May 2023

    NINOVE – De lokale politie arresteerde vrijdagnamiddag 5 mei een 39-jarige man, die probeerde zijn woning in brand te steken. De onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden.

    De lokale politie kreeg vrijdagnamiddag een oproep in verband met een poging tot opzettelijke brandstichting in een woning in het centrum van Ninove.

    Een 39-jarige man had huisbrandolie uitgegoten in het huis, waarin hij met zijn vriend samenwoont. Er was nog geen brand ontstaan en de politie kon de man arresteren.

    Geurhinder

    Omwille van de indringende mazoutgeur in de woning, vroeg de politie de assistentie van de brandweer van de zone Zuid-Oost. Deze deed nazicht en oordeelde, dat alles veilig was.

    De vriend van de verdachte moet tijdelijk elders onderdak zoeken omwille van de sterke geurhinder. Een gespecialiseerde firma zal eerst de woning moeten reinigen vooraleer ze terug bewoonbaar is.

    Aanhouding

    De verdachte is inmiddels verhoord en op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besliste tot aanhouding van de man.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons