Ninove breidt haar buurtinformatienetwerken verder uit

    05 February 2018

    #Ninove – Na de oprichting van de eerdere 6 BIN’s (Winnik Oost en West, Meerbeke 1, Park, Pollare en Appelterre) heeft Ninove er opnieuw 2 BIN’s bij. Vorige maand keurde Binnenlandse Zaken de BIN’s Doornkwartier en Okegem goed.

     Een BIN (BuurtInformatieNetwerk) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners, de lokale politie en het stadsbestuur. Wanneer iemands iets opmerkt in de buurt wordt de politie verwittigd via het noodnummer 101. Is de melding verontrustend, dan stuurt de politie een sms-bericht naar de aangesloten leden van het BIN. Zo wil het BIN is de veiligheid in de buurt verhogen door de inwoners actief te betrekken in de sociale controle.

     Wie zich aangesproken voelt om als lid toe te treden bij één van de 8 bestaande BIN’s of wie als coördinator een nieuwe BIN in Ninove wil oprichten mag contact opnemen met het kabinet van burgemeester Tania De Jonge – Centrumlaan 100 – 9400 Ninove, telefoon 054 31 32 27 of mailen naar burgemeester@ninove.be

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons