Onbevaarbare waterlopen stromen over

    14 november 2023

    REGIO – Door de neerslag van afgelopen weken is de bodem verzadigd en vinden uitgebreide niet-kritieke overstromingen plaats langs en vanuit de onbevaarbare waterlopen.

    Dinsdag 14 november trok een nieuwe neerslagzone over, waaruit plaatselijk 30 mm neerslag is gevallen. Hierdoor stijgen de peilen op alle onbevaarbare waterlopen. Tot vanavond blijft het regenen en verwacht men nog neerslaghoeveelheden rond 10 mm. Deze neerslag kan overal in Vlaanderen tot niet-kritieke overstromingen van akkers en weilanden leiden vanuit de onbevaarbare waterlopen eerste categorie.

    De komende 10 dagen verwacht men geen nieuwe kritieke overstromingen vanuit de onbevaarbare waterlopen.

    Op de Dender in Overboelare bedroeg de afvoer deze namiddag ca. 22 m³/s. Door de neerslag kan vanavond en vannacht de afvoer hier stijgen tot ca. 40 m³/s. Afwaarts in Idegem, Pollare en Denderleeuw kunnen daardoor de (pre)waakdrempels worden overschreden. Vanavond wordt ook de vulling van het bufferbekken Denderbellebroek verwacht.

    In Ninove staan onder meer de Dendermeersen al gedeeltelijk blank. Deze zijn natuurlijke overstromingsweiden in de winterbedding van de Dender.

    Info: Waterinfo Infomarkten over mogelijke oplossingen voor Dendervallei.

    MLI

    Overstromingsgevoelige Dendervallei.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons