Onkruid branden gaat weer fout

    20 april 2022

    NINOVE – Een onderhoudsploeg veroorzaakte woensdagvoormiddag 20 april een kleine brand, toen zij langs de Bevrijdingslaan het onkruid wegbrandde. Omstaanders en agenten van de lokale politie konden erger voorkomen.

    Aan de parking ter hoogte van De Post en het vaccinatiecentrum was een onderhoudsploeg van de technische dienst onkruid aan het wegbranden. Rond 11 uur vatten de struiken en de bomen echter vuur.

    Passanten kwamen toegesneld met brandblussers uit wagens en ook een aantal politieagenten boden met de eigen brandblussers onmiddellijk hulp. Uit het Fedimmogebouw was inmiddels een brandslang afgerold, zodat de brand met vereende krachten vrij snel onder controle was.

    Toen de brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost ter plaatse kwam, was het ergste voorbij en kon nablussen het opflakkeren van brandhaardjes voorkomen. Niemand raakte gewond of bevangen.

    Het is niet de eerste keer en het zal ook niet voor het laatst zijn, dat onkruid branden leidt tot grotere of kleinere calamiteiten. Zeker bij langdurige droogte blijft dit een risicovolle onderneming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons