Oproep in verband met exhibitionist regio Brakel-Zottegem-Herzele

    31 januari 2021

    REGIO – De federale politie en het parket van Oudenaarde zoeken de identiteit van een exhibitionist, die vermoedelijk sinds 2018 actief is. De man komt in aanmerking voor minstens 11 feiten in de regio Herzele-Zottegem-Brakel. Het meest recente feit dateert van 7 september 2020

    De man valt zowel oudere vrouwen als jonge meisjes lastig, die alleen op pad zijn. Hij spreekt ze aan met een smoes en toont dan zijn geslachtsdeel.

    De politie vraagt aan slachtoffers, die zich nog niet hebben gemeld bij de politie, om dit zeker te doen. Elk klein detail kan belangrijk zijn bij de identificatie van de dader.

    Plaatsen

    Hij heeft de meeste slachtoffers aangesproken op 2 plaatsen: het Mijnwerkerspad tussen Zottegem en Brakel en de Trambaan tussen het centrum van Herzele en Sint-Lievens-Esse. Beide zijn oude spoorlijnen, enkel toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

    Bij 8 van de 11 feiten vraagt hij het slachtoffer om met zijn gsm een foto te maken van hem, samen met zijn koersfiets of mountainbike. Hij zegt dat het voor een opdracht of een weddenschap is. Bij 3 feiten verwijst hij ook naar zijn vriendin.

    Beschrijving

    Volgens de slachtoffers is hij vriendelijk en beleefd. Sommige slachtoffers omschrijven hem zelf als knap met opvallend mooie witte tanden.

    Het gaat om een blanke man, ongeveer 30 jaar oud. Hij is 1,75 m lang en sportief gebouwd.

    Hij heeft witte tanden, kort donkerblond of bruin haar, soms een baard of stoppelbaard. In de zomer van 2020 had hij een baard, maar in 2019 heeft niemand een baard gezien, tenzij een lichte stoppelbaard.

    De man draagt bijna altijd wielerkledij; meestal heeft hij een helm op en soms een sportbril. Hij heeft verschillende uitrustingen, waaronder zeker een blauwe fietstrui en een rood-zwarte van het merk ‘Doltcini’.

    Hij rijdt meestal met een mountainbike; heel af en toe een koersfiets, maar dat is niet helemaal zeker. In 2019 spraken de slachtoffers van een zwarte mountainbike met rode letters. In 2018 was het een zwart-rode mountainbike met witte letters en in 2020 een zwart-witte mountainbike.

    Vermoedelijk komt hij uit de regio. Enkele slachtoffers zeggen dat hij een Oost-Vlaams accent heeft uit de Denderstreek, de streek rond Aalst of de streek rond Zottegem.

    Getuigenissen

    Heb je informatie, dan neem je best contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0.
    Je kunt ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons